FONTOS


 

Pólóznak a kajakosok

A tatai fürdőközpontban a hét végén rendezik meg az 1. Fényes Kupa nemzetközi kajakpólótornát, a tervek szerint hét magyar, két német és egy cseh csapat részvételével.

A kajakpólóban csapatonként öt-öt, mentőmellénybe öltözött, sisakkal felszerelt játékos ül be a kajakokba, lapátolva kergeti a labdát, s a cél a minél több gól. A sportág nálunk több mint tíz éve mutatkozott be, akkor elsősorban az aktív síkvízi versenyzők űzték, kiegészítő szórakozásként. Európa nyugati részében önálló sportágként is nagyon népszerűvé vált, folyamatosan megrendezik a világbajnokságot. Magyarországon jelenleg mintegy hetvenen űzik versenyszerűen a sportágat, hat férfi- és két női csapatban.

Mint Tímár István, a válogatott edzője elmondta, az elmúlt években alig javultak itthon a feltételek, így már annak is örülnek, hogy sikerült fennmaradniuk. Tímár István úgy látja, ha a kajak-kenu szövetség - amely felkarolta a szakágat - továbbra is mellettük marad, akkor lesz esélyük arra, hogy hangsúlyosabban részt vegyenek a nemzetközi pólóéletben, és így fejlődjön a sportág. A jelek szerint lehetőség nyílik arra is, hogy a magyar kajakpólósok az idén részt vegyenek a világbajnokságon.

Faludi Gábor, Magyar Hírlap 2002.04.19.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK