FONTOS


 

Joób Márton: hetet egy csapásra

A Szolnokon rendezett ifjúsági és junior kajak-kenu országos bajnokságon a Démász-Szegedi VE versenyzői összesen 28 érmet szereztek.

Szegedi szempontból nagyszerű eredményeket értek el a szolnoki Holt-Tiszán rendezett ifjúsági és junior kajak-kenu országos bajnokságon a Démász fiataljai. A kenus Joób Márton tíz számban indult, ebből hétben első lett, és e mellé még szerzett egy-egy ezüst-, valamint bronzérmet. Szakági társa, Vajda Attila hét éremmel térhetett haza, mivel aranyból négyet, ezüstből kettőt, míg bronzból egyet gyűjtött be. További négy szegedi kajakos gazdagodott még négy elsőséggel: Börcsök Balázs, Csamangó Attila, Biczók Attila és Almási Gergely. Janics Natasa az összes egyes számban elstartolt, ezren, ötszázon és ötezren nem is verte meg senki, csak kétszázon kapott ki a válogatott társától, Paksy Tímeától. A Démász csapata összesen tizenhat első, nyolc második és négy harmadik hellyel zárta az ob-t.

A Démász-Szegedi VE versenyzőinek eredményei:
1000 m, juniorok, férfiak, C1: 1. Joób Márton, 2. Vajda Attila, 3. Kálmán Marcell. C2: 1. Joób, Vajda. Nők, K1: 1. Janics Natasa. Ifjúságiak, férfiak, C2: 2. Frank Tamás, Molnár Tamás. C4: 1. Frank, Molnár, Orosz Tamás, Horváth Gábor.

500 m, juniorok, férfiak, C1: 1. Joób, 2. Vajda. C2: 1. Joób, Vajda. C4: 3. Joób, Vajda, Kálmán, Kása Péter. K2: 1. Börcsök Balázs, Csamangó Attila, 3. Almási Gergely, Biczók Attila. K4: 1. Almási, Biczók, Börcsök, Csamangó. Nők, K1: 1. Janics. Ifjúságiak, férfiak, C4: 1. Frank, Molnár, Orosz, Horváth. C2: 2. Horváth, Orosz. K1: 2. Sík Márton.

200 m, juniorok, férfiak, C1: 2. Joób. C2: 1. Vajda, Joób. K2: 1. Almási, Biczók, 2. Börcsök, Csamangó. K4: 1. Almási, Biczók, Börcsök, Csamangó. Nők, K1: 2. Janics.

5000 m, juniorok, férfiak, C1: 1. Joób. Nők, K1: 1. Janics. Ifjúságiak, férfiak, C4: 3. Ződi Tamás, Szénási András, Gara Mihály, Batka Zsolt.

A szegedi kajak-kenusokat Váradi Márton, Kása Ferenc, Fábiánné Rozsnyói Katalin és Kovács László készítette fel.

Délmagyarország 2002.08.12.

Szegediek Szolnokon

Alig néhány nappal a zágrábi, junior és ifjúsági Európa-bajnokság után a két említett korosztály már a hazai országos bajnoki címekért küzd.

Péntektől vasárnapig Szolnokon, a Holt-Tiszán rendezik az ob-t, amelyre harmincnégy fős szegedi küldöttség utazott el Váradi Márton (férfi kajakosok), Kovács László (női kajakosok) és Kása Ferenc (kenusok) edzők irányításával.

A horvát fővárosban szerepelt Démász-Szegedi VE-versenyzők közül a magyar szabályok szerint már túlkorosnak számító, kétszeres junior Eb-első Molnár, valamint Pusztay és Szélpál nem indulhat az eseményen. A többiek azonban - így a kajakosoknál Almási, Börcsök, Biczók és Sík, míg a kenusoknál Joób, Vajda és Kálmán - ott lesznek Szolnokon, sőt a szegedi küldöttséget kiegészíti még a Maty-éri felnőtt Eb-n négyesben ezüstérmet szerző Janics Natasa. A Démász kitűnőségei nem csak önmagukért, hanem az egyesületi pontokért is hajtanak, így fordulhat elő, hogy többen startolnak több számban is. Joób például tíz, Vajda pedig kilenc számban érdekelt, de rajtuk kívül mások is kemény és fárasztó hétvége elé néznek. A verseny pénteken a kétszázas futamokkal kezdődött, szombaton az ötszáz, vasárnap pedig az ezerméteres távon hirdetnek győzteseket.

Délmagyarország 2002.08.10.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK