FONTOS


 

Parkolás: türelem, megértés

Ha az 1998-as világbajnokságot vesszük alapul, akkor minden bizonnyal nagy érdeklődés kísérheti a csütörtökön Szegeden kezdődő Mol 5. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokságot.

A két, erre az alkalomra üzembe helyezett 40C és 90C jelű buszjárat mellett biztos sokan lesznek, akik más közlekedési eszközökkel közelítik majd meg a Maty-éri Gróf Széchenyi István vízicentrumot. Kerepes Ferenc, a Szepark Kft. parkolási üzletág vezetője fontos információkkal szolgált a különböző járművekkel az Eb helyszínére érkező szurkolóknak.

- A négy évvel ezelőtti esemény rengeteg pozitív és negatív tapasztalatának hasznosítása után alakítottuk ki a parkolási rendet - mondta a szakember. - A legfontosabb dolog: a nézők csak az 54-es úton érkezhetnek ki a pályára! Az autókat a repülőtér Bajai úttal párhuzamos, észak-keleti részén fogadjuk. Közel kétezerötszáz gépjármű fér el ezen a területen. Innen a kétsávos betonúton egy kisbusszal juthatnak el az autóval érkezők a futamok helyszínének közvetlen közelébe. A motorosok és a kerékpárosok a céltoronytól 1200 méterre tehetik le az eszközeiket, ahol számukra külön-külön alakítottunk ki egy-egy ötvenszer hétméteres területet. Ebben a kérdésben nincsenek tapasztalataink, így nem is tudjuk, hogy elég lesz-e a kijelölt hely a számukra.

Kerepes elmondta, hogy a repülőtér talaja ősgyep, így az esős időjárás sem jelenthet gondot a gépkocsival érkezőknek. A parkolót megfelelő és állandó létszámú Szepark-munkatárs ellenőrzi majd. A napi díj autónként ezer forint lesz, amely magában foglalja a kisbusszal történő oda- és visszaszállítást is. Sőt: ha valaki a versenyek alatt el akarja hagyni a vízicentrumot, az díjmentesen, a korábban megvásárolt jegy felmutatása után ismét visszatérhet a reptér elkülönített részére.

- A kerékpár- és motortulajdonosoknak egy jó hír: drótkerítéssel körbevett, védett, őrzött szakaszon hagyhatják az eszközeiket - nyugtatta meg a nézőket Kerepes, aki így folytatta: - A biciklisek 200, míg a motorosok 400 forintért vehetik igénybe naponta ezt a szolgáltatást. A parkolószelvények csak ezen az eseményen használhatók fel, a városban más alkalommal és helyen nem. A várható tumultussal kapcsolatban türelmet és toleranciát kérünk mindenkitől. A gépkocsigazdákat két sávon fogadjuk, a munkatársak segítenek a beállásban, de kérjük a nézőket, hogy vegyék figyelembe és igénybe is az ő tájékoztatásukat. Fontos, hogy a szurkolók tartsák be a közúti szabályokat, időben induljanak el, mi pedig igyekszünk zökkenőmentessé tenni a parkolásukat.

Mádi József, Délmagyarország 2002.07.13.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK