FONTOS


 

Zágrábban indulhatnak

A zágrábi Európa-bajnokságon való részvétel volt a tétje a szolnoki Holt-Tiszán lebonyolított második ifjúsági és junior (U23) kajak-kenu válogatónak.

Az eseményen a párosok és az egyesek ezer, valamint ötszáz méteren döntöttek a kerettagságról. A fiatalabb korosztályban csak egy szegedi volt érdekelt: az első selejtezőhöz hasonlóan, másodszor is a harmadik helyen végzett K1-ben Sík Márton. Ez még nem jelent egyértelmű Eb-részvételt, ám pénteken, a négyesek válogatóján Váradi Márton tanítványa egy kvartett tagjaként Zágrábba "érhet".

A junioroknál már öt Démász-versenyzővel találkozhattunk. Joób Márton C1-ben két számban volt érdekelt. Ezren ismét nyert - itt Kálmán Marcell harmadik lett -, míg ötszázon néhány centivel kikapott Kronecker Gábortól. Az egy kilométeres távon, C2-ben Vajda Attilával ismét biztos győzelmet arattak, így Joób ebben a számban is kvalifikálta magát az Eb-re. A szakmai bizottság döntése értelmében Kronecker ezren, míg Kása Ferenc tanítványa, Joób ötszázon indul egyéniben a kontinensviadalon.

A kajakosoknál ezren és ötszázon nem volt ellenfele a Siebel Lajos, Molnár Péter párosnak. A felnőtteknél a Veréb, Vereckei egységet is alaposan megszorító duó mindenkit maga mögé utasított. Egyesben ezren Börcsök Balázs harmadikként ért célba, így neki is - csakúgy, mint az ifiknél Síknak és a junioroknál Kálmánnak - a pénteki, négyesek válogatóján lesz lehetősége a kvalifikációra. A kvartetteknél 500 m-en esélyes a Démász-Szegedi VE hajója Szélpál, Biczók, Almási, Pusztai összeállításban.

Mádi József, Délmagyarország 2002.07.10.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK