FONTOS


 

Finiselnek a Maty-éren

A Mol V. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság szegedi versenyeinek kezdetéig mindössze 13 nap van hátra. A sportág kontinenstalálkozójára nemcsak a sportolók, hanem a házigazdák is nagyon készülnek. Hogy hogyan, az Szovics Zoltán sportigazgató tájékoztatójából kiderül.

Aki a Maty-éren utoljára az 1998-as világbajnokságon járt, az nem biztos, hogy ráismer. Az utóbbi időben sokat szépült és épült a nemzeti olimpiai vízicentrum. Mint ismeretes az Eb-re fordítandó 310 milliós beruházást az elmúlt hónapban 31 millióval megtoldották, s így a kibővített lelátó, egészségügyi központ, szállodai rész mellett a pálya melletti utat is kiszélesítették.

- Örömmel újságolhatom, hogy a betonút szélesítésével (6 méteres lett) végeztek az építők már csupán a rendezési munkákat kell elvégezni - mondta Szovics Zoltán sportigazgató, majd így folytatta: - A lelátó külső része már végleges formát öltött, mindössze a belső munkálatok folynak, amellyel szintén hamarosan végeznek az építők. A sportigazgatóság az összes létesítményéből átcsoportosította a dolgozóit, 30 embert, a Maty-érre. Úgy osztottuk be a munkaidejüket, hogy a napszak minden időszakában elegendő létszám legyen. Most (csütörtökön délután - a szerk.) éppen a vásárváros kijelölése folyik. Nagy a kereskedők érdeklődése. Állíthatom, hogy minden korosztály szórakozási és vásárlási kedvét ki tudjuk elégíteni. A sportigazgatóság felállít egy korszerű játszóteret, de lesz két ugrálóvár is a gyerekeknek. Szeretne a mostani csapat is jól vizsgázni, hiszen az már biztos, hogy 2005-ben ifjúsági, míg egy évvel később felnőtt kajak-kenu vb-helyszín lesz a Maty-éri vízicentrum. Mi pedig részesei akarunk lenni azoknak a beruházásoknak, amelyek alkalmassá teszik a vízicentrumot akár az olimpia megrendezésére is.

A sportvezető elmondta még, hogy a nézők csak a bajai út felől juthatnak a pályára. Az autóparkoló a repülőtéren lesz, ahonnan busz szállítja a drukkereket a pálya 1300 méteres részéig. Jobban jár az, aki kerékpárral és motorkerékpárral érkezik, ugyanis az ezerméteres rajt előtt kialakított őrzött parkolóban hagyhatják a közlekedési eszközüket. Szovics Zoltán felhívta arra is a figyelmet, hogy június 17-én nagyon látványos megnyitóünnep lesz a Dóm téren, amelyre jegyeket a Nemzeti Színház jegypénztárában lehet vásárolni.

Mádi József, Délmagyarország 2002.07.05.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK