FONTOS


 

Hegedűsék 500-as robbantása

Tegnap a férfi kajak négyesek szolnoki válogatójával teljessé vált a szegedi Mol V. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokságon és az augusztusi sevillai vb-n induló magyar csapat kerete.

Három számban csatáztak a férfi kajakosok tegnap Szolnokon, a Holt-Tiszán. A tét nem volt kisebb, mint a szegedi Európa-bajnokságon, és a sevillai világbajnokságon való indulás. A legfrissebbek a 200-asok voltak. Három egység délelőtt kilenc órakor rajtolt el. A világbajnok, a két szegedit is a hajóban tudó kvartett (Fehérvári Vince, Hegedűs Róbert, Beé István, Horváth Gábor) alaposan beragadt a rajtnál. Hiába került hátrányba a négyes, a remek hajrával megnyerte a futamot.

Hegedűs Róbert nem sokat pihenhetett, hiszen 11 órakor a 500-asok álltak rajthoz. Ebben a számban volt a legnépesebb a mezőny, öt egység harcolt az elsőségért. Fantasztikus rajtot vett Gyökös, Borhi, Hegedűs, Kökény hajója, közvetlenül a rajt után az élre állt, s ezt nem is engedte ki a kezéből. A nap meglepetése! A második helyen a szakemberek által legyőzhetetlennek hitt Vereckei, Veréb, Horváth, Beé egység végzett. A nap hősének bizonyuló Hegedűs Róbertet, a Démász Szeged Vízisport Egyesület versenyzőjét faggattuk a bravúrról.

- Kezdjük az első számmal, hiszen nagyon megizzadtunk az elsőségért. Úgy érzem, méltatlan körülmények között versenyeztünk Szolnokon, ezt szóvá is tettük a szövetség vezetőinek. Egyszerűen nem készültek elő. Például a rajtnál nem volt hangosítás, hiányzott a rajtpisztoly, az indító hangját alig hallottuk. Erre nem számítottunk. Az ötszázon aztán mind a négyen nagyon akartunk, fűtött bennünket a bizonyítási vágy. Jól ment a hajó, jó erőben voltunk, ennek köszönhettük a győzelmet.

Boldog vagyok, hogy mindkét számban sikerül győztes hajóban ülnöm, nagyon bízom benne, hogy ezt a jó formát sikerül átmenteni a szegedi Eb-re, illetve a sevillai világbajnokságra.

Az utolsó számra, az 1000 méterre délután került sor. Ebben a szegedi Storcz Botond és társai, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Horváth Gábor magabiztos győzelmet aratott a Siebel Lajos, Molnár Péter (Démász Szeged), Gyökös Lajos, Kucsera Gábor alkotta újonc hajó ellen.

A viadal után Petrovics Kálmán, a Démász Vízisport Egyesület igazgatója örömmel újságolta, hogy eddig 13(!) számban harcolta ki szegedi sportoló az Európa-bajnokságon való indulást, ilyenre pedig a sportág történetében még nem volt példa.

Süli Róbert, Délmagyarország 2002.06.29.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK