FONTOS


 

Újabb év a Démásszal

A szegedi székhelyű Démász Rt., bizonyítva az elégedettségét, szerdán egy évvel meghosszabbította a névadói és az egyéni versenyzői szerződését a helyi vízisport-egyesülettel.

Tavaly áprilisban köttetett a Démász Rt. és a Szegedi VE közötti támogatói szerződés. Ezt a Fürdök Gábor, Hüttner Csaba kenus páros egyéni szponzorálási megállapodása követte májusban. Most, hatvannégy nappal a júliusi Európa-bajnokság előtt nem csak a Maty-éren, hanem a tárgyalóasztalnál is elkezdődtek az esemény előkészületei, amelyet a tavalyi szerződések időtartamának meghosszabbítása jelzett. Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE igazgatója a sajtótájékoztatón a klubot egy komoly vállalkozáshoz hasonlította, majd hozzátette: - Stabil, eredményes, széles utánpótlású egyesületté fejlődtünk.

- Be kell vallanom őszintén, egy esztendeje a kényszer is rávitt bennünket arra, hogy segítsük az egyesületet - mondta már az aláírás után az erté és a klub viszonyáról Dervarics Attila, a Démász vezérigazgatója. - A gazdasági szereplők sportbeli vállalásai ugyanis csökkentek, így arra a kevés cégre hárul ez a feladat, amely tud és akar áldozni. Éreztük, hogy választanunk kell, és úgy döntöttünk, elsősorban a kajak-kenu kecsegtetheti a régió szurkolóit a sikerekkel.

A Fürdök, Hüttner duó az idén már részt vett egy világkupa-futamon. - A belgiumi Mechelenben a lengyeleket kivéve szinte az összes rivális ott volt. Az ezer méteren szerzett második és az ötszázas harmadik helyünk jónak mondható - nyilatkozta Hüttner, míg a társa a következőkkel egészítette ki: - Egyre inkább érezzük a hajót, már csak apróságokra kell odafigyelnünk a lapátolás során.

Érdekesség, hogy mindkettőjüknél bővül a család: Hüttneréknél két héten belül születhet meg a második csemete, Fürdök felesége pedig a terhesség hatodik hónapjában jár.

Mádi József, Délmagyarország 2002.05.16.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK