FONTOS


 

Jöhet a világbajnokság!
Frissítő aranyeső Sevilla előtt

Kajak-kenusainkban évek óta nem csalódunk. Sőt, a hét végi szegedi Európa-bajnokságon minden idők legjobb eredményét érték el versenyzőink: 10 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek. Az olimpiai számokban háromszor végeztek az első helyen.

- Bár Eb-n szerepeltünk, figyeltem, hogy az olimpiai számokban mire vagyunk képesek - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. - A három arannyal azért elégedettek lehetünk.

Kérdés, hogy a lendület kitart-e a szeptemberi, sevillai világbajnokságig. A németek nem remekeltek, egyesek szerint inkább a vb-re készülnek. Angyal szerint mindkét eseményre fel lehet készülni megfelelően, azaz nem kizárt, hogy a vb-n is sok érmet gyűjtenek be Kovács Katalinék.

- Nem tudom, mi történt a németekkel, de nekünk a saját portánk előtt kell söpörnünk. A felkészülésre öt hetünk van, ennyi idő alatt kell formába lendülni a vb-re.


Újra rajtra készen Kovács Katalin

Az olimpiai és világbajnok Kőbán Rita már visszavonult, de ő is ott volt a hét végén Szegeden.

- Tetszett mind a rendezés, mind a versenyek - kezdte Kőbán. - Először fordult elő, hogy minden számot kívülről láttam. Örülök, hogy ennyi érmet szereztünk. Az Eb-n mint olimpiai bajnok és környezetvédő vettem részt, örömmel tapasztaltam, hogy ez utóbbi szempontok is érvényesültek.

Alig több, mint két évvel Athén előtt már mindenki az olimpiai csapatát keresi, s ebből a szempontból érdekes lehet, hogy hogyan alakult a magyar mérleg az elmúlt négy évben az olim-piai pontszerzés tükrében:

1. Eb 2001 Milánó 61 pont
2. vb 2001 Poznan 52 pont
3. Eb 1999 Zágráb 49 pont
4. olimpia, Sdyney 48 pont
5. Eb 2002 Szeged 46 pont
6. vb 1998 Szeged, vb 1999 Milánó 43-43 pont
7. Eb 2000 Poznan 42 pont

Riskó Márton, A színes Sport 2002.07.23.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK