FONTOS


 

Életműdíjakat adtak át
Hatvanéves a szövetség

A szívet-lelket melengető évközi aranyérmek után a testet üzemi és ünnepi hőfokra hevítő sült gesztenye és forralt bor várta a Kajak-kenu-szövetség alapításának 60. évfordulóját köszöntőket a Római-parti Csónakház mulató előtt. Odabent a fedélzeten volt 1941 egyetlen ma is élő alapító tagja, a 87 esztendős vitéz Könny? János.

Természetesen az ifjabbakról sem feledkeztek meg, minthogy köztük is több olyan úr akad, aki emberöltőnyi időt dolgozott már e sportágért. Az MKKSZ Bonn Ottó, Füzesséry Gyula, id. Pápai Ferenc, Péhzl József és Vajda Vilmos áldozatkészségét a Kajak-kenu Sportért Életm?díjjal köszönte meg. A szövetség emlékérmével Fábián Lászlónét, Balogh Józsefet, Füleky Andrást, Jancsó Józsefet és Ludasi Róbertet tüntették ki, miként a két maratoni világverseny rendezését levezénylő Kadler Gusztáv is külön elismerésben részesült.

Természetesen a kiemelkedően sikeres versenyzőkről sem feledkeztek meg. Megalkották a magyar kajak-kenu-sport örökös bajnokainak márványtábláját, amelyre csakis világnagyságok nevei kerülnek fel -- az aranyló bet?kért olimpiai bajnoki címet vagy öt világbajnoki elsőséget kell(ett) belapátolni). A sikerek sokat látott tolmácsolója, Vitray Tamás, a kajak-kenu-föderáció médiadíját vehette át. Az ünnepségről a jelen sztárjai sem távoztak üres kézzel: az ISM-től a legjobb közösség címén odatélt Minarik Ede-díj pénzjutalmából az év során felnőtt vagy ifjúsági kategóriában, a síkvízi, illetve a maratoni szakágban érmet szerzett sportolóknak névre szóló Tokaji aszút palackoztattak. A szurkolók is koccinthattak, hisz Szabó Istvánné, Beé István, Vágási László és Ladunga Károly vezetésével hivatalosan is megalakították a Beé-középként ismert drukkerklubot.

Díjazottak:

"KAJAK-KENU SPORTÉRT" EMLÉKÉREM
Balogh József, Győr Megyei Jogú Város polgármestere
Fábián Lászlóné mesteredző
Füleky András főtitkár, MKKSZ
Jancsó József edző
Ludasi Róbert mesteredző

"KAJAK-KENU SPORTÉRT" ÉLETMŰDÍJ
Bonn Ottó, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség volt főtitkára, az MKKSZ volt elnöke
Füzesséry Gyula mesteredző
id. Pápai Ferenc versenybíró
Péhl József mesteredző
Vajda Vilmos mesteredző

KAJAK-KENU SPORT MÉDIA DÍJ
Vitray Tamás újságíró

GG, Nemzeti Sport 2001.12.17.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK