FONTOS


 

4. síkvízi Európa-bajnokság, Milánó - öt arany olimpiai számokban
Jobbak voltunk, mint Sydneyben

Nem kajak-kenu-válogatottunk hibázott szombaton, hanem az, aki temette csapatunkat az ezres döntők ezüstesője után. Vasárnap nem csak a szikrázó napsütés miatt volt ajánlatos szemüvegben bámulni a vízben kőkeményen teljesítő, majd a parton ünneplő magyarokra, minthogy majd mindegyikük nyakában érem csillogott. Ami a leglényegesebb: az olimpiai számokban felülmúltuk sydneyi teljesítményünket, az ötkarikás játékok programján is szereplő futamokban a két nap alatt öt arany- és négy ezüstérmet nyertünk (a kontinensbajnokságot összesítésben az érem- és ponttáblázat élén zártuk nyolc első, nyolc második és három harmadik helyezéssel). A kajakkirály Vereckei Ákos újra megkaparintotta koronáját, a tizenkétszeres világbajnok Kolonics György egyesben élete első Európa-bajnoki címét szerezte meg. Női versenyzőink fényesen visszavágtak a sydneyi ezüstökért fő riválisaiknak: szólóban az MTK-s Kovács Katalin, valamint a rajta kívül a tiszaújvárosi hölgykoszorúra - Viski Erzsébetre, Szabó Szilviára, Bóta Kingára - épülő négyes egyaránt győzött. És még nincs vége a dicsőséglistának: az utóbbi két kajakos alkotta páros is diadalmaskodott - csak hogy totális letargia legyen úrrá a hétszeres olimpiai bajnok Birgit Fischer utáni időszámítást kezdő germán naszádon.

Hamar magunkhoz tértünk a lelátón a kora délelőtti hőgutában, tudniillik az első négy számban nem akadt jobb kajakos, kenus, csapathajó a miénknél. Úgy tetszett, hogy még az Idropark mellletti légikikötőből magasba emelkedő repülők is a mi tiszteletünkre tesznek meg egy-egy kört a regattapálya fölött. Alant, a síkvízen ugyanis nem voltak restek a legnagyobbak közé törni válogatottjaink. Persze olyat is találtunk, aki immár sokadszorra bizonyította klasszisát - legelébb Kolonics Györgyöt, aki ismét Andreas Dittmerrel vívott nagy csatát, ám sydneyi számában gyönyörű versenyzéssel visszaverte a német támadását. "Őrületbe kergetett, de nagyon boldog vagyok - mondta a szoros befutót követően edzője, Ludasi Róbert, majd így folytatta: - Kolo gyűjteményéből hiányzott az egyéni Eb-arany, és kicsit hiányzott az is, hogy megmutassa a kétkedőknek, nem csak szeles pályán képes pompás győzelemre." Kolonics kiegyensúlyozott, de továbbra sem megelégedett ember, elárulta, neki bizony még hiányérzete támad: "Szólóban nincs vb-aranyam, úgyhogy adott a következő célkitűzés. Nem mehetek azért biztosra, ez a futam is bizonyította, hogy Dittmerrel számolnom kell, jóllehet a vízen most valahogy nem érzékeltem, hogy túlontúl kiélezett párharharcra kényszerített volna."

Vereckei Ákos hasonló parádét mutatott be a K-1-es mezőny fél kilométeres döntőjében. A honvédos kiválóságét mímelő taktikával versenyző, hátulról előretörő izraeli Michael Kolganov próbált utánaeredni, de a hajrát - mint rendesen - Ákos bírta jobban. Sári Nándor első számú tanítványa a játékok óta először bizonyította Európának - s nem utolsósorban magának -, hogy tavaly csupán feledhető kisiklás tanúi lehettünk, amikor az ausztráliai Blue Mountains tövében található Penrith-tónál a vert mezőnyben láttuk a teljes magyar olimpiai csapat legbiztosabb aranyvárományosát. Vereckei egy hónap múlva a kontinensen kívülről érkező kajakosokat szintúgy meggyőzheti. "Maradéktalanul elégedett vagyok Ákossal - mondta Sári. - Ezer egyesben is jó eredmény az ezüstérem, ötszázon pedig igazolódott, hogy csak szökőévekben - illetve reméljük, a jövőben akkor sem - verhető."

Ha lehetne fokozni a felsőfokú dicsérő jelzőket, akkor is nehezen találnánk megfelelő kifejezést Kovács Katalin kajakozására. A kétszeres olimpiai ezüstérmes hölgy pályafutása eddigi legnagyszerűbb formáját futja - lapátolja le - óráról órára. Az utóbbi időtartamot tessék szó és szám szerint érteni. Reggel kilenckor rajt-cél győzelmet aratott a németek ellenében - Szabó, Viski és Bóta társaságában - a négyessel, majd tízkor egyeshajóba szállt, és legyőzte a versenyszám olimpiai címvédőjét, a hazai pályán iparkodó Josefa Idemet. Az olaszok nagyasszonya bízván bízott abban, hogy saját szurkolói előtt az egy nappal korábbi ezres sikert követően ötszázon is remekelhet - hasztalan. Az első métereken talán még reménykedett, ám Kovács gyorsan meggyőző előnyre tett szert, és 1 perc 51 másodperc múltán olimpiai bajnokot vert.

Hangsúlyozzuk: mindezt tette úgy, hogy kevesebb mint hatvan perccel korábban a kvartett tagjaként alkotott nagyot. Kovács mindazonáltal már egy nappal ezelőtt kijelentette, nem kell sokáig várni arra, hogy szólóban is megszerezze a várva várt aranyat... Nos, elképzelései maximálisan - az Athén címkét viselő négyéves terv előtt, egyszersmind aligha idejekorán - igazolódtak. A négyes sikere közös érdem: a négy hölgy, valamint a Fábiánné Rozsnyói Katalin, férjura, Fábián László és lánya, Fábián Mónika alkotta szakmai stáb, továbbá a női gárdának a felkészülés hátterét megteremtő tiszaújvárosi polgármester (és kajakedző), Farkas Zoltán fegyverténye.

A négyes harmóniáját jelzi, hogy a csapat legfiatalabbja, Viski Erzsébet is bátran fogalmazhatja meg véleményét: "Tavaly nem volt ilyen egységes a négyes, és az eredményeinken idén tetten érhető pozitív változás éppen a harmóniának köszönhető - mondta Viski. - Persze nem akarok személyeskedni, inkább egy volt ellenfél nevét említem. Birgit Fischer visszavonulása meghatározó tényező, s mi rögvest meg akartuk mutatni a németeknek, hogy első számú kajakosuk nélkül semmire sem mennek ellenünk. Úgy érzem, sikerrel jártunk: az elejétől vezetve, meggyőző fölénnyel végeztünk az első helyen."

Ugyanezen a távon a férfiak mezőnyében egy tapasztalatszerzésre vállalkozó fiatal kvartett indult. A Kadler Viktor vezérevezős által irányított hajó futamát a kivetítőn gyönyörűen végigkövethettük - miután olasz résztvevő híján az ő kajakjuk orrára került a versenyzőket menet közben, szemből mutató kamera -, ám sajnos a művészeti hatás mellett a kivitelezést módjával értékelhettük, miután véreink nyolcadikok lettek. Átmenetileg hasonlóan letörtek voltunk a Zala György, Kozmann György C-2-es és a Kolonics György, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Hoffman Ervin öszetételű C-4-es dobogóról való lecsúszását látva.

Csakhogy a hölgyek - mint fentebb jeleztük - nem hagyták, hogy szomorkodjunk, sőt férfi kajak párosunk is vidításunkra esküdött föl. Szabó Szilvia és Bóta Kinga két beülővel előzte meg a spanyolokat, míg a komoly ellenfélnek hitt német K-2-es a derékhaddal siklott a célba. Szabó elárulta, élvezte a panorámát, vagyis azt, hogy sem a hajóban, sem a mezőnyben nem tornyosult előtte senki: "A párosunk már tavaly is remek volt Kovács Katival, ám most, hogy előre ültem, s Bóta Kinga került be mögém, ha lehet, még jobb teljesítményre vagyok képes" - fejtegette Szabó. Korántsem mellesleg: e sikerrel vált teljessé örömünk. Női vonalon mindhárom olimpiai számban miénk az elsőség (a női csapat esetében egyelőre gondolkodás nélkül kicserélnénk ezt az idényt az amúgy példásan jó tavalyival).

Bártfai Krisztián és Veréb Krisztián már odahaza túlhaladottnak tekintette a sydneyi erőviszonyokat, és a válogatón leelőzte a K-2 500-on címvédő Kammerer Zoltán, Storcz Botond párost. E helyt elődeik tavalyi eredményét kopírozták az ezüsttel, amelyet értékesebb nemesfémnek taratanak a szombaton, az ezres futam után kapott - egyező színű - medálnál. "No, tegnap morcos voltam, de most már cseveghetünk, hiszen ez a második hely sokkal jobban boldogít - mondta készségesen Bártfai. - Ezúttal hiába haladt szinte végig együtt a mezőny, éreztük az erőt, féltávnál, majd a táv háromnegyedénél is magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, s az addig előttünk haladók közül csak a németeket nem értük utol."

4. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, Milánó

Döntők

500 m

Férfi. K-1, Európa-bajnok: VERECKEI ÁKOS (Magyarország, egyesülete: Honvéd-Westel, edzője: Sári Nándor, nevelőegyesülete: PGSK, nevelőedzője: Marczinkó Györgyné) 1:39.50, 2. Michael Kolganov (Izrael) 1:39.94, 3. Emilio Merchan (Spanyolország) 1:41.05, 4. R. Erban (Szlovákia) 1:41.34, 5. J. Schafer (Németország) 1:41.44, 6. R. Zarubin (Oroszország) 1:41.54. K-2, Eb: Ronald Rauhe, Tim Wieskotter (Németország) 1:29.86, 2. BÁRTFAI KRISZTIÁN (Magyarország, e: MTK, e: Sári Nándor, ne: Vác, ne: Babella László, Csernák Károly), VERÉB KRISZTIÁN (Magyarország, e: Honvéd-Westel, e: Sári Nándor, ne: Diósgyőr, ne: Rajnai Sándor, Guba Attila) 1:30.48, 3. Marek Twardowski, Adam Wysocki (Lengyelország) 1:30.52, 4. E. Merchan, C. Perez (Spanyolország) 1.31.06, 5. B. A. Thamasseb, P. Aubertin (Franciaország) 1:31.09, 6. J. Szalakov, O. Gorobij (Oroszország) 1:32.08. K-4, Eb: Oroszország (Roman Zarubin, Denisz Turcsenkov, Alekszandr Ivanyik, Andrej Tiszin) 1:20.90, 2. Szlovákia (Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlcek, Juraj Baca) 1:21.05, 3. Fehéroroszország (Alekszej Szkurkovszkij, Alekszej Abalamszu, Roman Petrusenko, Vagyim Mahnyev) 1:21.93, 4. Románia (V. Curuzan, M. Baban, Magyar G., R. Serban) 1:21.95, 5. Norvégia (A. Gjersoe, E. V. Larsen, N. O. Fjeldheim, M. Naess) 1:22.24, 6. Németország (A. Ihle, M. Zabel, B. Bach, S. Ulm) 1:22.44, ...8. Magyarország (Kadler Viktor, Babella Balázs, Katyina Miklós, Bauer Márton) 1:23.83. C-1, Eb: KOLONICS GYÖRGY (Magyarország, egy: Csepel, e: Ludasi Róbert, ne: Bp. Spartacus, ne: Nótárius József, Ludasi Róbert) 1:50.28, 2. Andreas Dittmer (Németország) 1:50.40, 3. Makszim Opaljev (Oroszország) 1:51.94, 4. M. Doktor (Csehország) 1:52.76, 5. S. Simiocencu (Románia) 1:53.34, 6. A. Cannone (Olaszország) 1:54.84. C-2, Eb: Mitica Pricop, Florin Popescu (Románia) 1:42.89, 2. Alekszandr Kovaljov, Alekszandr Kosztoglod (Oroszország) 1:43.76, 3. Alfredo Bea, David Mascato (Spanyolország) 1:44.21, 4. Zala György, Kozmann György (Magyarország) 1:44.47, 5. M. Gajownik, A. Jezierski (Lenygyelország) 1:45.76, 6. L. Barbey, E. Leleuch (Franciaország) 1:45.35. C-4, Eb: Oroszország (Kosztantyin Fumicsev, Vlagyiszlav Polzjunov, Vlagyimir Ladocsa, Andrej Kabanov) 1:32.55, 2. Románia (Iosif Anisim, Florin Popescu, Ionel Averian, Mihail Vartolomei) 1:32.58, 3. Lengyelország (Marcin Kobierski, Marcin Grzybowski, Adam Ginter, Roman Rynkiewicz) 1:33.89, 4. Magyarország (Kolonics György, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Hoffman Ervin) 1:34.42, 5. Fehéroroszország (A. Kurljandcsik, A. Zukovszkij, I. Szkovorodkin, A. Bohdanovics) 1:35.04, 6. Spanyolország (A. Bea, D. Mascato, J. M. Crespo, D. Figueroa) 1:35.64.

Női. K-1, Eb: KOVÁCS KATALIN (Magyarország, e: MTK, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: Bp. Spartacus, ne: Bódi Csilla) 1:51.16, 2. Josefa Idem (Olaszország) 1:51.16, 3. Katrin Wagner (Németország) 1:53.01, 4. E. Urbanczyk (Lenygelország) 1:53.79, 5. A. Becc (Fehéroroszország) 1:54.52, 6. N. Bulk (Hollandia) 1:57.11. K-2, Eb: SZABÓ SZILVIA (Magyarország, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: UTE, ne: Nagy Katalin), BÓTA KINGA (Magyarország, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián Mónika, ne: Bp. Honvéd) 1:41.30, 2. Beatriz Manchon, Sonia Molanes (Spanyolország) 1:42.51, 3. Natalja Banderenka, Aleszja Bakunova (Fehéroroszország) 1:43.91, 4. B. Sokolowska, J. Skowron (Lengyelország) 1:44.29, 5. L. Karmi, A. Gafni (Izrael) 1:45.00, 6. M. Mucke, N. Opgen-Rhein (Németország) 1:45.50. K-4, Eb: Magyarország (KOVÁCS KATALIN, e: MTK, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: Bp. Spartacus, ne: Bódi Csilla; SZABÓ SZILVIA, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: UTE, ne: Nagy Katalin; VISKI ERZSÉBET, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián László, ne: Nagymaros, ne: Gyimesi László; BÓTA KINGA, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián Mónika, ne: Bp. Honvéd) 1:34.09, 2. Németország (Manuela Mucke, Anett Schuck, Katrin Wagner, Nadine Opgen-Rhein) 1:35.71, 3. Spanyolország (Isabel Garcia, Belén Sanchez, Teresa Portela, Ana Penas) 1:35.83, 4. Fehéroroszország (A. Becc, N. Banderenka, A. Bakunova, Sz. Vakula) 1:37.66, 5. Lengyelország (K. Sadalska, A. Bialkowski, D. Kuczkowska, I. Pyzalska) 1:38.08, 6. Ukrajna (A. Oszipenko, T. Szemikina, H. Balabanova, N. Fikliszova) 1:38.11

Délután ellenben majdhogynem utolérhetetlenek voltunk. A 200 méteres finálék során további három aranyat, három ezüstöt és egy bronzot kaparintottunk meg. A férfi kajakosok mezőnyében Séra Miklós tanítványai arattak. A legjobb sprinter, a Démász-Szeged alkalmazásában álló Fehérvári Vince mindhárom hajónemben rajthoz állt, mígnem két ezüstérem után (párosban Hegedűs Róberttel) a nap utolsó döntőjében elsőséget lapátolt be Hegedűs, Beé István és Horváth Gábor közreműködésével (az utóbb említett olimpiai bajnoknak egyébiránt ez volt élete első Eb-aranyérme).

A hölgyek továbbra is képtelenek voltak hibázni: először a női villámnégyes (Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Viski Erzsébet, Bóta Kinga) győzött, majd Szabó Szilvia szólóban szelt át mindenkinél előbb a célvonalon. Szabó korántsem mellékesen a csapat legeredményesebb tagja: ahol elindult (a kapitányi limit folyományaként maximáltan három - ebből két olimpiai - számban), ott nyert. Dékány és Viski párosban is aranyért hajtott, de az sem gond, hogy végül ezüsttel robogott el.

Ifjú kenus duónktól - Feil Imrétől és Kozmann Györgytől - titkon érmet vártunk. Az viszont nem titok, hogy immár zsebben a remélt medál: C-2-esük a harmadik helyen végzett.

Végezetül érmeink elszállítása akár ráadásszámnak is beillett volna: egy híján húsz nemes fém került fel a magyar válogatottat szállító buszra. Figyelem, az Angyal Zoltán szövetségi kapitány és Füleky András főtitkár által hétfő hajnalban kitöltött rábafüzesi vámárunyilatkozaton a következő tételek szerepeltek: nyolc arany-, nyolc ezüst- és három bronzmedál. Előre szólunk, hogy öt hét múlva, a Poznanból hazagördülő vonat hálókocsis szerelvényeiben szintúgy érdemes lesz körülnézni - úgy hisszük, a vb-ről hazatérő kajak-kenu-válogatott vánkosaiban is lapulhat majd ilyen hatalmas mennyiségű kincs.

Vereckei visszatérése

Szilaj ökölcsapással ritkította a párás milánói levegőt Vereckei Ákos, miután K-1 500 méteren megvédte Európa-bajnoki címét. Persze úgy is fogalmazhatunk, az érthetetlen sydneyi negyedik hely után - edzője, Sári Nándor segedelmével - visszaszerezte trónját a magyar kajakkirály. Kívülről úgy tetszett, elképesztő feszültségtől szabadul meg a Honvéd-Westel klasszisa a győzelem pillanatában, ám ő némiképp cáfolta ezt:

- Azt hiszem, magabiztosan nyertem, s erre csak feszültség nélkül, a tőlem talán megszokott lazasággal lehettem képes - állította Vereckei. - Ötszázon újra régi formámhoz, világversenyen legutóbb az olimpia középfutamában mutatott teljesítményemhez közelítek. Sajnálom, hogy szombaton, ezer méteren csak második lettem. Utólag azt mondom, azt a döntőt is meg kellett volna nyernem.

- Tehát semmi sem bosszantja?

- Azt azért nem mondom, a négyes ötödik helye finoman szólva zavar.

- Nem volt túlontúl megterhelő az egyes után a négyesbeli szereplés?

- Nem, mi több, talán én bírtam a legjobban. A végtelenségig nem tolerálhatom csapattársaim hozzáállását. Storcz és Kammerer a dunavarsányi edzőtáborozás előtt most nyaralni megy egy hétre, ezzel szemben nekem az a véleményem, hogy itthon kellene maradniuk, hogy kemény edzéseken pótolják a lemaradásukat.

- Ezt velük is közölte?

- Én a versenyzőtársuk vagyok, úgyhogy ez nem az én feladatom.

- Kategorikussága mögött azt sejtsük, hogy a jövőben kevésbé foglalkozik majd a négyessel, és ezer méteren is végleg átpártol az egyesre?

- Ugyan, azért ez így egyelőre nem jelenthető ki. A négyes is nagyon fontos a számomra, szerintem még kijavíthatjuk a hibáinkat. Sok-sok gyakorlással öt hét alatt is képesek lehetünk csodákra, és azon leszünk, hogy augusztus végén Poznanban megvédjük világbajnoki címünket.

4. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, Milánó

Döntők

200 m

Férfiak. K-1. Eb: Ronald Rauhe (Németország) 36.06, 2. Fehérvári Vince (Magyarország, e: Démász-Szeged, e: Séra Miklós, ne: FTC, ne: Végh László) 36.45, 3. Pavel Hottmar (Csehország) 36.62, 4. O. Szlivinszkij (Ukrajna) 36.84, 5. A. Facchin (Olaszország) 37.18, 6. A. Gjerose (Spanyolország) 37.34. K-2. Eb: Ronald Rauhe, Tim Wieskotter (Németország) 32.83, 2. FEHÉRVÁRI VINCE (Magyarország, e: Démász-Szeged, e: Séra Miklós, ne: FTC, ne: Végh László), HEGEDűS RÓBERT (Magyarország, e: Démász-Szeged, e: Séra Miklós, ne: DESE, ne: Illinyi János) 32.88, 3. Marek Twardowski, Adam Wysocki (Lengyelország) 32.98, 4. A. Duonela, E. Balciunas (Litvánia) 33.22, 5. E. Merchan, C. Perez (Spanyolország) 33.37, 6. M. Zajcsenko, M. Lucsnik (Ukrajna) 33.51. K-4. Eb: Magyarország (FEHÉRVÁRI VINCE, e: Démász-Szeged, e: Séra Miklós, ne: FTC, ne: Végh László; BEÉ ISTVÁN, e: Honvéd-Westel, e: Séra Miklós, ne: UTE, ne: Séra Miklós; HORVÁTH GÁBOR, e: Honvéd-Westel, e: Sári Nándor, ne: Honvéd-Westel, ne: Mayer Gábor; HEGEDűS RÓBERT, e: Démász-Szeged, e: Séra Miklós, ne: DESE, ne: Illinyi János) 30.70, 2. Oroszország (Roman Zarubin, Gyenyisz Turcsenkov, Jevgenyij Salahov, Oleg Gorbij) 31.25, 3. Románia (Vasile Curuzan, Marian Baban, Magyar Géza, Romica Serban) 31.30, 4. Fehéroroszország (A. Abalamaszu, S. Verakszics, R. Petrusenko, V. Mahnyev) 31.35, 5. Spanyolország (M. Munoz, J. Acuna, V. Lopez, O. Aizpurua) 31.43, 6. Szlovákia (R. Riszdorfer, M. Riszdorfer, E. Vlcek, J. Baca) 31.58. C-1. Eb: Dimitro Sablin (Ukrajna) 41.25, 2. Makszim Opaljev (Oroszország) 41.39, 3. Andreas Dittmer (Németország) 41.44, 4. Malomsoki Sándor (Magyarország) 41.48, 5. M. Doktor (Csehország) 41.92, 6. D. Figueroa (Spanyolország) 42.93. C-2. Eb: Ionel Averian, Mihail Vartolomei (Románia) 37.88, 2. Pawel Baraszkiewicz, Daniel Jedraszko (Lengyelország) 38.14, 3. FEIL IMRE (Magyarország, egy: ?????????, e: ?????????????), KOZMANN GYÖRGY (Magyarország, e: Atomerőmű SE, e: Sziklenka László) 38.32, 4. A. Kovaljov, A. Kosztoglod (Oroszország) 36.68, 5. D. Sablin, Sz. Klimnyik (Ukrajna) 38.74, 6. M. Doktor, P. Prochazka (Csehország) 38.81. C-4. Eb: Csehország (Petr Prochazka, Jan Brecka, Karel Kozisek, Petr Fuska) 33.83, 2. Románia (Mitica Pricop, Florin Popescu, Mihail Vartolomei, Ionel Averian) 34.36, 3. Lengyelország (Pawel Baraszkiewicz, Daniel Jedraszko, Andrzej Jezierski, Michal Gajownik) 34.50, 4. Magyarország (Zala György, Iván Gábor, Vasali László, Malomsoki Sándor) 34.66, 5. Oroszország (K. Fumicsev, V. Polzunov, V. Ladocsa, A. Kabanov) 34.68, 6. Franciaország (J. Lenior, E. Leleuch, S. Hoyer, Y. Lavigne) 35.41

Nők. K-1. Eb: Szabó Szilvia (Magyarország, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: UTE, ne: Nagy Katalin) 42.33, 2. Elizabeta Urbanczyk (Lengyelország) 42.34, 3. Katrin Wagner (Németország) 43.44, 4. B. Manchon (Spanyolország) 43.54, 5. M. Erbanová (Szlovákia) 43.90, 6. A. Bakunova (Bulgária) 43.97. K-2. Eb: Beatriz Manchon, Sonia Molanes (Spanyolország) 38.40, 2. DÉKÁNY KINGA (Magyarország, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: Ercsi HSE, ne: Vajdics András), VISKI ERZSÉBET (Magyarország, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián László, ne: Nagymaros, ne: Gyimesi László) 38.59, 3. Beta Sokolowska, Aneta Pastuszka (Lengyelország) 39.14, 4. B. Train, R. Train (Nagy-Britannia) 40.04, 5. L. Rasanescu, A. Alistrah (Románia) 40.13, 6. A. Schuck, M. Nollen (Németország) 40.22. K-4. Eb: Magyarország (DÉKÁNY KINGA, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: Ercsi HSE, ne: Vajdics András; FAZEKAS KRISZTINA, e: MTK, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, ne: BSE-ESMA, ne: Varga Béla, Fábián Mónika; VISKI ERZSÉBET, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián László, ne: Nagymaros, ne: Gyimesi László; BÓTA KINGA, e: Tiszaújváros, e: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Fábián Mónika, ne: Bp. Honvéd) 36.11, 2. Spanyolország (Isabel Garcia, Belén Sanchez, Teresa Portela, Ana Penas) 36.31, 3. Lengyelország (Karolina Sadalska, Aneta Pastuszka, Dorota Kuczkowska, Joanna Skowron) 36.83, 4. Fehéroroszország (A. Becc, N. Bandarenka, A. Bakunova, Sz. Vakula) 37.18, 5. Ukrajna (A. Oszipenko, T. Szemikina, H. Balabanova, N. Fikliszova) 37.45, 6. Románia (L. Rasanescu, A. Mateescu, A. Alistrah, E. Huidu) 37.51

GG, Nemzeti Sport 2001.07.23.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK