FONTOS


 

Kerethirdetés a maratonistáknál
Győr Európa-bajnokságra készül

A július közepén Győrött rendezendő Vivendi IV. maratoni kajak-kenu Eb előkészületeiről tartott sajtótájékoztatót Balogh József, a város polgármestere, és az MKKSZ vezetői (Baráth Etele elnök, Kadler Gusztáv alelnök, és Füleki András főtitkár). Elsőként Ledniczki Péter, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója és Kammerer Zoltán írta alá azt a szerződést, amely a 2004-es játékokig nyugodt anyagi körülményeket garantál a sydneyi olimpia kétszeres győri aranyérmese számára.

Kadler Gusztáv, az Eb szervezőbizottságának elnöke szólt az előkészületekről. Elmondta, ob-k és Világkupa-versenyek után 1999-ben egy rendkívül színvonalas vb házigazdája lehetett a város, ezúttal is bizton sikeres világversenyt rendeznek: az Eb-re 21 ország négyszáz versenyzője nevezett. Az ünnepélyes megnyitót július 13-án, pénteken tartják a győri Víziszínpadon, a szombati versenynapon az egyesek, vasárnap a párosok küzdenek 36.5 kilométeres távon. Az útvonalat a közönség jobb kiszolgálása érdekében lerövidítik: négyszer haladnak majd végig a pályán a küzdők, akikre minden körben futószakasz teljesítése vár.

Borsodi Géza, a maraton szakág vezetője bejelentette, hogy a június 23-24-re tervezett hármadik válogató elmarad. Mindez a takarékossággal és az okafogyottsággal magyarázható, hisz az alább közölt Eb- és a vb-keret javarészt kialakult. Kizárólag K- 2-ben a csapatban kiadó második helyért vár pótválogató a Salga, Jámbor és a Szakály, Bauer párosokra.

Férfiak. K-1: Salga (GYVSE), Jámbor (Tolnatext). K-2: Ligeti, Faludi (Délvízép-Kaposvár). C-1: Pétervári (BKV Előre), Jakus (Csepel). C-2: Györe, Csabai (Csepel); Koncz (Csepel).

Nők. K-1: Harka (Multi), Bencze (Csongrád). K-2: Csay, Szonda (GYVSE, Tiszaújváros); Hudy, Harka (Csepel, Multi).

H. B.

Nemzeti Sport 2001.06.08.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK