FONTOS


 

Tolnatext-kupa, 1. maratoni válogató
Jakus: nyerő kenus

A síkvízi sprinterek módszeréhez folyamodtak szombat délután az egyéni versenyekben küzdő kajakosok és kenusok a tolnai válogatón: hiába volt 36 kilométer a táv, csak az utolsó néhány száz méteren döntötték el, ki, milyen érmet szerezzen. A férfiak K-1-es küzdelmében Jámbor Attila, Salga István és Bauer Gyula szakadt el üldözőitől, s vívott külön meccset. Közülük Jámbornak illett volna tartalékolnia, hiszen ő vasárnap párosban is indul társával, Szakály Viktorral... Mégsem takarékoskodott energiájával, a szoros befutó során végül a második helyen siklott a célba. Salga győzött, Bauer következésképp harmadik lett, jóllehet marad még idejük az erőviszonyok tisztázására, ugyanis a maratoni szakágban három válogatóverseny alapján dől el, ki indulhat az idei világversenyeken.

A kenusok hasonlóképp gyürkőztek, ők a tavalyi első válogató végeredményét kopírozták, a csepeli Jakus Béla mögött a rutinos Pétervári Pál finiselt, míg a bronzérmes pozícióban Kolozsvári Gábor végzett. A női kajakosoknál meglepetésre fiatalok örülhettek. A húszesztendős Harkai Orsolya (Multi) az egy évvel idősebb Hudy Bernadett (Csepel) előtt spriccelt át a képzeletbeli célvonalon. A harmadik a párosra koncentráló Szonda Kornélia távollétében esélyesnek tartott Bencze Beáta (Csongrád) lett.

Vasárnap a kajak és kenu kettesek regattájával folytatódik a maratoni válogató, amelyen több világbajnok duó is rajthoz áll.

GG, Nemzeti Sport 2001.05.13.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK