FONTOS


 

2004 végéig biztosan marad
Titkos szavazás, nem titkolt célok

Angyal Zoltánnak, a sydneyi magyar csapat legsikeresebb szakmai vezetőjének helyzetét bármely más sportágban tevékenykedő szövetségi kapitány megirigyelhette volna -- szerződését mégis csak egy évvel hosszabbították meg az olimpia után. E döntéssel nem Angyalt akarták megsérteni a Magyar Kajak-kenu-szövetség irányítói, csupán arra figyeltek, hogy az érdemi döntés lehetőségét ne vegyék el az új elnökségtől. Az MKKSZ március végén megválasztott vezetősége a tisztújító közgyűlése utáni első ülésén döntött -- 2004. december 31-ig megerősítették tisztségében. Szépségflastrom: a végső határozathozatal előtt kétszer is titkos szavazásra került sor. A szövetséget húsz éve irányító főtitkárt, Füleky Andrást is munkája folytatására kérték, az ő meghosszabbított szerződése határozatlan időre szól.

"Tiszta sor volt, hogy a tavaly decemberben lejárt szerződésem meghosszabbításáról dönteni kellett, ám az elnökségi vita némiképp zavart -- mondta Angyal Zoltán. -- Néhányan felvetették, hogy talán újra pályázatot kellene kiírni, mégsem vállalták karakánul a véleményüket. Két titkos szavazás után végül a közös folytatás, azaz maradásom mellett voksoltak."

A kapitány természetesen tudja, nehéz helyzetbe hozta magát: elvégre Ausztráliában minden idők legsikeresebb olimpiai szereplését produkálta válogatottja: "Nem félek a jövőtől, hiszen a felnőtt mezőnyben négy évig még biztosan kiváló csapatot állíthatunk össze a világversenyekre. Egyedül az idősebb versenyzőkből álló kenus szakágnál fontos a fokozatos fiatalítás. A következő, május végén esedékes elnökségi ülés előtt olyan részletes szakmai tervet fogok összeállítani, amely hitem szerint a sportág egészének problémáira kínál majd megoldást."

Füleky András elfogadta a felkérést, de ő sem bontott pezsgőt újabb megbizatása hírére: "A vébéken és az olimpián elért sikerek ellenére pályafutásom legkeményebb négy évén vagyok túl -- kezdte a főtitkár --, így örülök annak, hogy a súrlódások ellenére összességében megbecsülik a munkámat. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy újabb kemény időszak következik. A korábbi síkvizi és maratoni vb után idén és jövőre is Európa-bajnokságot rendezünk Győrött, illetve Szegeden. A síkvizi Eb szervezőbizottságának elnökeként mondom, az évtizedek során felhalmozott tapasztalat birtokában sem szabad rutinból levezényelni a világeseményeket. Hiába ny?göztük le Samaranch elnököt is, legközelebb nem a kilencvennyolcas színvonalon akarjuk vendégül látni a résztvevőket, ismét új minőségi szintet próbálunk felállítani."

Hogy mást ne írjunk -- négy olimpiai arannyal ez már tavaly is sikerült.

NL, Nemzeti Sport 2001.04.27.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK