FONTOS


 

Kajak-kenus sztárok baráti találkozója

Négy évvel ezelőtt invitálta először baráti találkozóra a kajak-kenu sportág képviselőit a budapesti Három Szív Vendéglő tulajdonosa. Senk Ferenc azóta minden esztendőben megvendégeli az adott év világversenyein szereplő versenyzőket és azok edzőit. Az idei találkozóra november 29-én este kerül sor.

A ma már hagyománynak tekinthető összejövetel célja, hogy a sportolók és trénereik az év végén újra találkozhassanak egy baráti hangulatú rendezvény keretein belül. A vacsora költségeit a Három Szív Vendéglő állja, melynek tulajdonosa egykor szintén kajakozott. Senk Ferenc 1954-ben ült először hajóba, 1960-ban azonban ínhüvelygyulladása miatt fel kellett hagynia a sportággal. Az egykori ifjúsági válogatott versenyző nem feledkezett meg a kajak-kenuról, és mikor 1998-ban részt vett hajdani egyesülete, az Építők veterán versenyzői számára szervezett találkozóján, úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a jelen sportolóival is.

“Ez egyrészt nosztalgia, hiszen még most is élnek bennem a sportággal kapcsolatos élmények - mondja az egykori kajakos - , másrészt sokat jelent, hogy olyan nagyszerű embereket, olimpiai bajnokokat látunk vendégül mint Vereckei Ákos, Horváth Gábor vagy Kolonics György. Ők és más kajak-kenusok egyébként máskor is ellátogatnak hozzánk, és ez nagy örömet jelent számunkra."

MKKSZ, 2001.11.28.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK