FONTOS


 

Csütörtökön kezdődik a kajak-kenu világbajnokság
Egészséges optimizmus, “lötyögős" pálya


Jó hangulatban, egészséges optimizmussal várják a versenyzők a világbajnokság első napját, a csütörtökön kezdődő előfutamokat - mondja Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A csapat tagjai kedden reggel, repülővel utaztak a verseny helyszínére, a lengyelországi Poznanba, és már aznap délután edzésen vettek részt.

A magyar versenyzők számára legfeljebb a helyszín változott, az időjárás azonban nem: Poznanban is ugyanolyan nagy meleg várta őket, mint amilyenhez idehaza, a dunavarsányi edzőtáborban az utóbbi hetekben már hozzászokhattak. Kajakosaink és kenusaink legtöbbjének ráadásul a pálya is ismerős, hiszen a város már többször adott otthont nemzetközi versenyeknek, legutóbb például a tavalyi Európa-bajnokságnak. Így versenyzőinknek már volt alkalma hozzászokni a pályához, amely Angyal Zoltán szavai szerint “lötyögős", azaz folyamatosan hullámzik. A szövetségi kapitány szerint azonban ez sem okozhat különösebb gondot, hiszen ezekkel az apró hullámokkal nemcsak a magyar, de a többi versenyzőnek is meg kell küzdenie.

A világbajnokság szerda este hét órakor, a hivatalos megnyitóval kezdődik, az egységek pedig csütörtök reggel, az 1000 méteres előfutamokon állnak először rajthoz. Rekordnak számít, hogy ötvenöt ország versenyzői szállnak majd vízre az augusztus 26-án befejeződő versenyen, úgyhogy Angyal Zoltán kiegyensúlyozott mezőnyre és küzdelmes csatákra számít. Az idei Eb-n nagyszerűen vizsgázott a magyar csapat, 8 arany-, 9 ezüst- és 3 bronzéremmel tértek haza a versenyzők, így a kontinens indulóiról már lehet valamilyen képe a szövetségi kapitánynak. A mezőny fennmaradó részéről azonban már csak a futamokon fog kiderülni, hogy mit tudnak, a napokban folytatott edzéseken ugyanis már csak laza evezések erejéig szállnak hajóba a versenyzők - mondja Angyal, aki végül annyit tesz hozzá -, eddig minden jól alakult, úgyhogy bízzunk benne, a futamokon sem akad majd semmilyen gond.

MKKSZ 2001.08.22.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK