FONTOS


 

Kajak - kenu Eb Milánó
Ötszáz méteren is magyar fölény Milánóban


Tizennyolc számból tizenhatban döntősek a magyar kajak-kenusok. Ötszáz méteren két egységünk kényszerült középfutamra, ezren viszont minden szombati döntőnek lesz magyar résztvevője.

A csütörtök délelőtti 1000 m-es előfutamok után csak a Fürdök - Hüttner kenu páros sorsa volt kérdéses. A péntek délelőtti középfutamban azonban magabiztos versenyzéssel, elsőként haladtak át a célvonalon, így immár mind a kilenc magyar egység döntős a leghosszabb távon.

Fürdök Gábor szerint a hullámos víz megtréfál majd néhány versenyzőt, ezért kifejezetten örült, hogy mehettek egy újabb futamot, mely segítségével jobban fel tudták térképezni a pályát.

Az 500 méteres előfutamokban sem változott a kép, két egységünket kivéve mindenki biztosan jutott a döntőbe. Középfutamra kényszerült a Kadler-Babella-Katyina-Bauer négyes, valamint Vereckei Ákos. Utóbbi nem a gyengébb szereplésének köszönheti a ma délutáni repetát, hanem a túlzott érdeklődésnek, hiszen Ákos fő számában négy előfutamot is rendeztek. Olimpiai bajnokunkat nem zavarta a nagy létszám, a legjobb időt evezve és nyugodtan várhatja a középfutamot.

Kolonics György több mint 3 másodpercet vert rá előfutamában a nagy német riválisra, Andrea Dittmerre. Bártfai és Veréb futamgyőztesként biztosította a helyét a K-2 500 méteres döntőben. A kenusoknál előbb a Kozmann-Zala, majd a Fürdök-Hüttner-Kolonics-Hoffmann egység evezett a döntőbe.

Női kajakosaink igazán kitettek magukért, hiszen minden előfutamból a legjobb időeredménnyel jutottak a fináléba. Először a Kovács-Szabó-Viski-Bóta kvartett utasított maga mögé mindenkit, majd Kovács Kati az egyesek erős mezőnyében is megmutatta kitűnő formáját. Kis pihenés után Szabó Szilvi és Bóta Kinga ismét hajóba ültek egy gyors futamgyőzelem erejéig. A magyar sportolók jó hangulatban, bizakodva várják a holnapi és a vasárnapi döntőket.

MKKSZ 2001.07.20.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK