FONTOS


 

Vivendi IV. Kajak-Kenu Maraton Európa Bajnokság, Győr július 14-15.
Egy hajóban az ellenféllel


Jámbor Attila maratonista eddig duóban aratta a sikereket, 1998-ban és 1999-ben is világbajnoki aranyérmet szerzett. A hétvégi, győri Vivendi IV. Kajak-Kenu Maraton Eb fordulópontot jelent pályafutásában: párosban új partnerrel, Salga Istvánnal áll rajthoz, egyesben pedig éppen ő jelenti majd számára az egyik legkomolyabb ellenfelet.

Jámbor Attila (Tolnatext) nem tesz különbséget a két szám között, de annyit azért hozzátesz, az egyéni indulás idén kezdte komolyan foglalkoztatni, ezért szeretne bizonyítani, minél jobban szerepelni. A kettős vállalás miatt a Tolnatext versenyzőjére és párjára komoly erőpróba vár a hétvégi versenyen, hiszen szombaton és vasárnap is több mint 36 kilométert kell majd lapátolniuk, először egyesben, majd párosban. Nemzetközi mezőnyben ugyan még nem vállaltak ilyen dupla feladatot, de Jámbor nem aggódik, bízik benne, hogy hozzák majd magukat, még ha a párosban nem is lesznek száz százalékos formában. Az ellenfelek mindkét számban veszélyesek, és érdekes, hogy egyéniben a legnagyobb vetélytársnak éppen honfitársát és partnerét, Salga Istvánt tartja a 27 éves kajakos. Jámbornak és Salgának párosban sem csak a nagy rivális spanyol egységgel kell majd megküzdenie, hanem a Szigeti Krisztián és Faludi Krisztián által hajtott magyar hajóval is, akik egyébként le is győzték őket az Eb válogatóján.

Hogy mi lesz a sorsa a Jámbor, Salga párosnak, csak a hétvégi kontinensviadal után dől el. Jámbor szerint, ha jó eredményt érnek el - ha megszerzik az első hat hely valamelyikét -, akkor együtt szállnak vízre a szeptemberi világbajnokságon is. Előtte azonban még vár rájuk az Európa-bajnokság, ahol huszonnégy ország közel hatszáz versenyzőjével szemben kell helytállnia a tizenöt tagot számláló magyar csapatnak.

MKKSZ 2001.07.11.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK