FONTOS


 

Magyar bajnokok lettek a bajnokok

Igazán nagy meglepetések nem születtek a hétvégi Raab Karcher Gyorsasági Magyar Bajnokságon: a korábbi világversenyeken nagyszerűen szereplő kajakosok, kenusok most is hozták a formájukat. A legeredményesebbek Kolonics György kenus és Szabó Szilvia kajakozó voltak, akik öt-öt aranyéremmel térhettek haza a szolnoki regattáról. Férfi kajakosainknál az egyik legküzdelmesebb szám az 1000 méteres egyéni volt, ahol három olimpiai induló is rajthoz állt: Kökény Roland, aki csak egy hajszállal maradt le az ötkarikás döntőről, valamint a Sydney-ben négyesben és párosban is aranyérmet szerző Storcz Botond és Kammerer Zoltán. A finálét végül Storcz nyerte, második lett Kökény, a dobogó legalsó fokára pedig Kammerer állhatott. Az 1000 méteres négyesek számában azonban már ennyi meglepetés sem volt: biztosan nyert az olimpián is első helyet szerző Kammerer-Storcz-Vereckei-Horváth egység.

Az 500 méteres távokon nem remekeltek az olimpiáról szintén aranyéremmel hazatérő Pulai Imre-Novák Ferenc kenukettős tagjai, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyesületi érdekek miatt a bajnokságon külön hajókban indultak és tudni lehetett azt is, hogy mindketten a júniusi és júliusi válogatóversenyekre koncentráltak a felkészülés során. Kajakosoknál ezen a távon egyéni indulók között ismét Vereckei győzött, megmutatva, hogy az olimpiai negyedik hely valóban a kedvezőtlen időjárásnak és rossz szervezésnek volt köszönhető.

Az 1000 méteren győztes férfi kajaknégyest Sári Nándor edző 200 méteren is elindította, és ugyan a sprintszám nem kifejezetten a fiúk kedvence, de egy második helyet itt is beszereztek. Sydney óta tudtuk, a sportág klasszisa, Kőbán Rita a civil életre készülődvén már csak rövidebb távon, 200 méteren kíván rajthoz állni a különböző versenyeken. A magyar bajnokságon azonban párjával, Laky Évával elindult 500 méteren is, de csak negyedikek lettek, így a rövidebb számban tudtak dobogóra állni: 200-as távon bronzérmet szereztek.

A szolnoki regattát követően nincs túl sok pihenőidő az élvonalbeli kajakosok, kenusok számára, május 25. és 27. között ugyanis a nemzetközi mezőnnyel kell megmérkőzniük a szegedi MOL Kupán.

MKKSZ 2001.05.21.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK