FONTOS


 

Kajakosok a szegedi Sportbálon

Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Városi Sportigazgatóság szervezésében február 24-én először kerül megrendezésre a sportbállal egybekötött díjátadó ünnepség. A rendezvényen díjazzák a város olimpikonjait, a világversenyeken és a magyar bajnokságokban, 2000-ben helyezést elért felnőtt sportolókat és az őket felkészítő edzőket.

A rendezvény díszvendége Dr. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. A szegedi kötődésű olimpikonok mellett (Dr. Molnár Tamás, Fodor Rajmund olimpiai bajnok vízilabdázók, Pigniczki Krisztina olimpiai ezüstérmes, Fürdök Gábor Európa-bajnok kenus, Dudás Gyula gyalogló) jelenlétükkel megtisztelik a rendezvényt a Sydneyben kiemelkedő teljesítményt nyújtott kajak-kenu válogatott tagjai is. A hölgyeket Kovács Katalin kétszeres olimpiai ezüstérmes kajakos képviseli. A férfi "aranynégyes" tagjai közül Vereckei Ákos és Horváth Gábor lesz jelen, a kenusok közül pedig kétszeres olimpiai bajnokunk, Kolonics György teszi tiszteletét Szegeden. Hozzájuk csatlakozik természetesen Angyal Zoltán szövetségi kapitány is, aki Mocsai Lajos és Kemény Dénes társaságában érkezik.


Horváth Gábor
Az újszegedi Sportcsarnokban 14:00 órától a Parlament válogatottja és a szegedi Öregfiúk mérik össze a tudásukat kosárlabdában, majd az Olimpikonok játszanak a helyi Önkormányzat csapatával. A két mérkőzés győztese pedig egymás között dönti el a bajnoki cím sorsát.

A négy kajak-kenus vendég megtekinti a PICK Szeged - Bidasoa EHF kupa férfi kézilabda mérkőzést is. Horváth Gábor - akinek egyéni szponzora a PICK Szeged Rt. - és a többiek zászlókkal felszerelkezve buzdítják majd győzelemre a kézilabdásokat. A kajak-kenusok örömmel tesznek eleget a szervezők meghívásának, hiszen mindannyiukban eleven emlékként él még az 1998-as Világbajnokság, ahol a szívükbe zárták a szegedi közönséget. Természetesen most is készségesen állnak a szurkolók rendelkezésére, egy - egy kötetlen beszélgetés erejéig.

A sportprogramok után veszi kezdetét a hajnalig tartó bál, ahol a díjak és elismerések mellett a kitűnő hangulaté lesz a főszerep.

MKKSZ, 2001.02.20.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK