FONTOS


 

Pályacsúcs és gyermekáldás

A finishez érkezett a kajak-kenusok világbajnoki felkészülése. A 8 arannyal zárult Európa-bajnokság után néhány napos pihenő következett, majd Dunavarsányba tette át székhelyét a válogatott. A közel háromhetes edzőtáborozás egyik legmeglepőbb eseménye az volt, hogy az olimpiai bajnok kajak négyes összetételén - Angyal Zoltán szövetségi kapitány és Sári Nándor edző javaslatára - változtattak.

Az ötszáz méteres egyes babérjaira törő Vereckei Ákos kikerült a csapatból és az ezer egyesre készülő Kökény Roland került be a helyére. Így Vereckei most két egyest megy, Kökényre pedig az a feladat várt, hogy beilleszkedjen a Kammerer, Storcz, Horváth Gábor trióba. Jól sikerült a négyes összehangolása, a héten ugyanis pályacsúcsot ment a csapat. A hosszú évtizedek folyamán eddig egyetlen egy egységnek sem sikerült 2:50 alá kerülnie, a Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth négyesnek igen. Nem titkoltan éremben reménykedik a társaság, a fiúk mindenképpen javítani akarnak, hiszen az Eb-n csak az ötödikek lettek - akkor még Vereckeivel. Nem mintha Ákossal lett volna a baj, hiszen remek egyes menő, vele lett olimpiai bajnok a négyes, egyszerűen csak ráfért a frissítés a kvartettre.


Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth (beülési sorrendben) pályacsúcsot ért el

A négyessel kapcsolatos hír, hogy Storcz Botond mellett egy másik ,kispapa" is van a csapatban. Míg Storcz menyasszonya, a szintén világbajnok kajakos Mednyánszki Szilvia novemberre várja első gyermeküket, addig Kammerer Zoltán párja januárban örvendezteti meg a kétszeres olimpiai bajnokot az első Kammerer-csemetével.

Tamás Rita, A Színes Sport 2001.08.20.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK