FONTOS


 

Havon sikló kajakosok
"Nem kezdők a téli sportokban"

"Gyönyörű az idő, kitűnően lehet síelni, remekül érezzük magunkat!" - így összegezte a kajak-kenu-válogatott eddig eltöltött napjait az ausztriai Altauseeben Angyal Zoltán szövetségi kapitány. A Hotel Tirol magyar gazdája, a Nagy házaspár az idén már ötödik alkalommal látja vendégül a sportág legjobbjait, a kajakosok legnagyobb örömére és megelégedettségére. Az olimpián szerepeltek közül azok, akik érdeklődnek a téli sportok iránt, már január huszadika óta élvezik a telelés örömeit. Összesen egy hetet töltenek a havas hegyoldalakon, ahol cél a kikapcsolódás. Emellett, mert mégiscsak élsportolókról van szó, a reggelt futással kezdik, majd tíztől négyig síelés a program. S ha még bírják erővel, márpedig miért nem bírnák, akkor jöhet késő délután a konditermi erősítés. A szövetségi kapitány nem aggódik a versenyzők testi épsége miatt.


Sári Nándor immár a "használható" sílécével, mellette az olimpiai bajnok kajak négyes tagja, Horváth Gábor

"Akik részt vesznek ezen a táborozáson, nem kezdők a téli sportokban. Bár az első napon, a lesiklás előtt megkértem őket, hogy vigyázzanak magukra, óvatosan közlekedjenek a sípályán. Ezt eddig be is tartották."

Érdekesség, hogy Sári Nándor, a csepeli kajakosok mestere kezdetben egy talán fél méteres lécen próbálkozott lesiklani, de a második naptól - bizonyára megvolt rá az oka - ő is visszatért a hagyományos méretű síléchez.

Január 27-én, szombaton tér haza a küldöttség Ausztriából, a versenyzők klubjaikban készülnek majd tovább. Márciusban azonban újra útra kelnek, akkor meleg vízi edzőtáborba mennek, Olaszországba vagy Spanyolországba. Azt követően itthon folytatódik a felkészülésük, legjobb kajakosaink, kenusaink Dunavarsányban töltik a versenyek előtti utolsó időszakot.

(gadácsi), Színes Sport 2001.01.26.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK