FONTOS


 

Az utolsó Vk-versenyen talán indul a világbajnok páros
Haller már türelmetlen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.06.25
--------------------------------------------------------------------------------

A sikeres milánói Világkupa után - két ezüstérmet szerzett a válogatott - nem sokat teketóriázott Melis Zoltán szövetségi kapitány, és az edzőbizottsággal egyetértésben kijelölte az utolsó Vk-versenyre, Luzernbe (július 10-13.) utazó csapatot.


A bokatörése után lábadozó Haller Ákos szíve szerint már a luzerni Vk-n is indulna (fotó: Meggyesi Bálint)
Eszerint tíz egység szállhat majd vízre, amely tartalmazza - nem kis meglepetésre - a Haller Ákos, Pető Tibor kétszeres világbajnok kétpárevezőst is.
"Noha Ákos bokatörése után csak nemrég kezdte el a vizes tréningeket, edzője, Dani Zsolt szerint úgy be van sózva, hogy nem akarja kihagyni Luzernt, így természetesen ott van a páros az indulók között. Mindamellett a versenyző egészsége a legfontosabb, így ha végül mégsem érzi magát jól, akkor értelemszerűen tovább fog pihenni. A legutóbbi indulók közül egyébként mindenkire számítok, sőt, a Fővárosi Vízművek SK kiválósága, Dénes Csaba, aki eredetileg a Hirling, Varga kettős tartalékának számított, a két ezüstérem után főszereplővé lépett elő, vagyis lassan új tartalék után kell néznem. Alliquander Annánál és Barz Gittánál viszont marad a tartalék szerep Svájcban, de azért mindkettő indul egypárban, és ott lesz a rajtnál a Kokas Gergely felépülése után újra bevethető négypár, valamint a Pető lányok könnyűsúlyú kormányos nélküli kettese is” - összegzett a kapitány.
A luzerni csapat: Dénes Csaba (könynyűsúlyú egypárevezős), Hirling Zsolt, Varga Tamás (könnyűsúlyú kétpárevezős), Haller Ákos, Pető Tibor (kétpárevezős), Kitka Gergely, Szabari Péter (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes), Vajas Balázs, Kokas Gergely, Kónya Gábor, Bencsik Gábor (négypárevezős), Alliquander Anna (könnyűsúlyú egypárevezős), Barz Gitta (egypárevezős), Stift Edit, Remsei Mónika (könnyűsúlyú kétpárevezős), Verőci Lídia, Székely Viktória (kétpárevezős), Pető Mercédesz, Pető Tímea (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes).

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK