FONTOS


 

Duisburg után eldőlhet a négyessorsa
Haller Ákos óvatos

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2002.05.07
--------------------------------------------------------------------------------

A szegedi nemzetközi regatta utolsó napján a legnagyobb várakozás a két világbajnokkal, Haller Ákossal és Pető Tiborral felálló négypárevezős egység szereplését előzte meg. A kvartett ugyan fölényesen nyerte a döntőt, ennek ellenére Haller Ákos igen óvatosan fogalmazott a jövőt illetően.

- A pénteki válogató után derült ki, hogy Bencsikkel és Kokassal kell összeülniük. Edzettek már egyáltalán ilyen felállásban?

- Igen, több embert is kipróbáltunk az előbb említett két versenyzőn kívül, így például Kónyát és Vajast is, de végül emellett a négyes mellett döntött Melis Zoltán szövetségi kapitány.

- Elégedett a vízen mutatottakkal?

- Sajnos nem kedvezett nekünk az időjárás, így a mért idő alapján semmire sem lehet következtetni, na és ellenfél is alig akadt. Azt mindenesetre érezni lehetett, hogy nagyon nyers még ez a négyes, sok mindenen kell még javítani. Éppen ezért a két hét múlva esedékes duisburgi nemzetközi regatta lesz számunkra az igazi próbatétel, ahol a többiekhez mérten eldönthető, mit is tudunk valójában.

- Azért lát fantáziát az egységben?

- Azt javaslom, várjuk meg a duisburgi eredményt. Az ottani két verseny után már lényegesen többet tudok majd mondani...

- Év elején még arról beszélt, az első néhány versenyen biztosan nem indulnak kétpárban. Erre szombaton mégis beneveztek.

- Egyszerűen nem akartunk tétlenül ücsörögni a parton. Persze látszott, hogy a vébé óta először mentünk együtt, rozsdásabban húztunk a kelleténél. Igaz, ahhoz az időjárás is nagyban hozzájárult, hogy Bencsikék megszorongattak bennünket.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Haller Ákos
  Pető Tibor