FONTOS


 

Hét egység készül a 2004-es athéni játékokra
Jövőre szétválik a világbajnok evezőskettős

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2001.10.12
--------------------------------------------------------------------------------

Dávid Imre, az evezősszövetség elnöke büszkén érkezett a Pető Tibor, Haller Ákos evezős kettős világbajnoki aranyérmének másolatával a MOB székházába. A megbeszélés során az elnök annak a reményének adott kifejezést, hogy a magyar evezőssport idei sikeres éve - a világbajnoki cím, az értékes helyezések és a fiatalok több figyelemre méltó eredménye - csak a kezdet. Bízik ugyanis abban, hogy a jövő évtől már Athénra készülő hét egység (férfi egypár, kétpár, négypár, női egypár, kétpár, könny?súlyú férfi, valamint női kétpár) közül a 2003-as vb-n legalább négy-öt hajó megszerzi az olimpiai részvétel jogát.

A szövetség nagy gondot fordít a világbajnok kétpárevezős menedzselésére, így pihenésképpen Pető Tibor és Haller Ákos a jövő idényben időlegesen szétválik, a rangosabb versenyeken más összetétel? hajóban evez. A kikapcsolódásra azért van szükség, hogy 2003-ban és 2004-ben még jobbak legyenek, mint az idén voltak. Említésre méltó a szövetség támogatási rendszere, amely szerint teljes támogatásban csak a vb-érmesek részesülnek. Az első hat között végzettek felkészüléséhez ötven, a kisdöntő nyertesének edzéseihez, versenyzéséhez huszonöt százalékban járulnak hozzá, és a szóban forgó összeget többnyire utólag kapják meg az érintettek.

"Pénzből ugyan sohasem elég, de a szövetség feltételeit most, a szép eredmények után mindenképpen magasabb színvonalra kellene emelni" - summázta a véleményét Dávid Imre.

Dénes Ferenc, az ISM sportért felelős helyettes államtitkára az igénnyel lényegében egyetértett, és annak különösen örült, hogy az evezősök beszámolójának döntő része nem a pénzről, hanem szakmai kérdésekről szólt. Melis Zoltán szövetségi kapitány kiegészítése után pedig arra is fény derült, hogy a korábbi időszakok személyes vitáit követően a szakemberek végre újra egy cél érdekében dolgoznak.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Haller Ákos
  Pető Tibor