FONTOS


 

Az olimpiai és világbajnok versenyzőnek elege lett a sérülésekből
Thomas Poulsen visszavonult

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2001.06.29
--------------------------------------------------------------------------------

Újabb kiváló evezős, az olimpiai és háromszoros világbajnok Thomas Poulsen jelentette be a visszavonulását sérülés miatt. A rendkívül eredményes - és évekig veretlen - dán könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes tagja még az idei Vk-sorozatot nyitó princetoni verseny előtt sérült meg a karján, és a felépülése a vártnál lassabban haladt. Ám nemcsak emiatt hozta meg a döntést a kiváló sportember, hanem azért is, mert az utóbbi időben szinte egyik balesete a másikat követte. A sydneyi olimpiáról például azért hiányzott, mert éppen a fájós térdét ápolgatta.

- Még ha két hét múlva föl is épülnék, amire nem sok esélyt látok, már annyi lemaradásom van a többiekhez képest, amit képtelenség behozni - mondta Poulsen, aki azt a nem mindennapi rekordot tudhatja magáénak, hogy sorozatban tíz jelentős regattán végzett az élen. - Így aztán, fájó szívvel ugyan, de azt javasoltam a társaimnak, hogy válasszanak egy új evezőst a négyesbe.

A hét végén, Bécsben tehát a fiatal Hans Thor Kristensen helyettesíti majd Poulsent, akinek a szívósságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy Pricetonban a fájdalmai ellenére is beült a hajóba, és győzelemre vezette a dán egységet. Igaz, utólag belátja, túl sokat kockáztatott.

- Óriási fájdalmat éreztem, és verseny közben ez csak fokozódott. Még egyszer nem szeretnék ilyen kínokat átélni. Ezzel együtt szerencsésnek mondhatom magam, hiszen évekig elkerültek a sérülések, így csodálatos időszakot töltöttem a vízen - összegzett az élsporttól elköszönő versenyző.

Bécsbe utaztak

Elutazott a hét végi bécsi Világkupára a magyar válogatott. A Melis Zoltán szövetségi kapitány vezette csapat a következő. Férfiak: Varga Tamás (könnyűsúlyú egypárevezős), Haller Ákos, Pető Tibor (kétpárevezős), Szabari Péter, Ladvenszky Zsolt (könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes). Nők: Remsei Mónika (könnyűsúlyú egypárevezős), Alliquander Anna, Stift Edit (könnyűsúlyú kétpárevezős), Kulifai Krisztina, Barz Gitta (kétpárevezős).

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK