FONTOS


 

Mastersek aranyérmei
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2002.09.19
--------------------------------------------------------------------------------

Két aranyéremmel térhettek haza a megyei evezősök a csehországi Prága melletti Rasicén lebonyolított masters vb-ről.

Az eseményen 39 ország 7500 sportolója indult, a szegedi és a csongrádi versenyzők erős és népes mezőnyben érték el a sikereket.

A szigorúan amatőröknek kiírt rendezvény 28 és 35 év közötti kategóriájában a csongrádi Petrity Rudolf kétpárban az esztergomi Mármarosival nemcsak a saját futamát, hanem a kategória abszolút csoportját is megnyerte. Petrity egypárban szintén elstartolt a hetvenhárom (!) rivális között, és itt egy litván mögött a második helyet szerezte meg.

- A fő számom a kétpár volt, de kipróbáltam magam a másikban is, és megérte - emlékezett vissza Petrity. - A pályára a korábbi pályafutásomból emlékeztem, a létszám viszont alaposan meglepett. A nagyobb országokból több induló is volt számonként, ezért értékesek ezek az eredmények. Azt hiszem, hogy ez az igazi amatőr sport.

A Démász-Szegedi VE duója, Varga László és Jakócs György kétpárban egy kategóriával fentebb, a 36 és 43 éveseknél ült a hajóba. A páros először vett részt a vb-n, és a hatvanhat kettős mezőnyében győztek. Igaz, ők már korábban, még ifikorukban együtt eveztek.

- Az ifjúsági korosztály után három éve dolgoznak újra együtt - mondta Sebesvári Mihály, a klub evezőseinek szakosztályvezetője. - A dobogóra vártuk őket, de az elvégzett komoly munka révén elsők lettek.
EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK