FONTOS


 

Századosi vízitúra
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Arany Média 2001.07.19
--------------------------------------------------------------------------------

A századosi rangot nem könnyű megszerezni, sem a katonaságnál, sem pedig a víztúrázóknál. Miután a katonaság kevésbé vonzza az embereket, az evezés meg annál inkább, hát ez utóbbiról számolunk be, illetve tesszük közhírré, hogyan is lehet valaki százados. Elöljáróban annyit: az avatás a hétvégén lesz.

A program feszített, mint uszodában a víztükör! Az avatásra, vagyis a Századosi Vízitúrára július 20-án, pénteken este kell jelentkezni. A bázis a szervező Óbuda SE vízitelepén lesz (III., Rozgonyi Piroska u. 28.). A társaság péntek este együtt tér nyugovóra, ám nem lehet sokáig relaxálni. Akárcsak a katonaságnál, itt is hajnali ébresztő várható. Olyannyira, hogy a túra vezetője, Horváth Pál már hajnali kettő órakor riadót fúj. A gyors kászálódás után a társaság buszra száll, hogy hajnalhasadtakor már Almásfüzitőn szippanthasson egy nagyot a friss levegőből.

A nyújtózkodásra nem sok idő jut, mert a hajókat vízre kell tenni, hogy a hajózási szabályzat utasításait betartva a lehető legkorábban, vagyis hajnali fél négykor elindulhasson a vizes csapat. A terv szerint kikötés nélkül eveznek le a jelentkezők Esztergomig. Ekkor körülbelül kilenc órát mutat majd az idő. Itt az egyórás pihenőben orvosi vizsgálat is lesz. Az újabb kikötés Pilismarótnál következik, szintén egyórás pihenővel, no és kötelező palacsintaevéssel.

Ezt követően megállás nélkül a végcél a Római part, ahol mindenkit gulyás vár majd. A 102 kilométeres kemény lapátolás után, egy kis ünnepség keretében a túra teljesítőit a vízitúrázás századosává léptetik elő a szervezők, oklevél, emlékérem és emblémázott póló kíséretében.

A nevezési díj 3000 forint, amely a napközbeni étkezésen kívül mindent tartalmaz. Jelentkezni, illetve bővebb felvilágosítást kérni a (06-1) 240-3353-as, vagy a (06-20) 968-3685-ös számon lehet.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK